naslovna_2.png

"GIS dan Srbija 2017" - "GIS DAY Serbia 2017"

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu

Departman za geografiju osnovan je 1962. godine. Osnivač Departmana je bio akademik Branislav Bukurov. U proteklih 55 godina Departman se razvio i ojačao, tako da danas dolazi u red imena poznatih evropskih geografskih instituta. 


Osnovna delatnost Departmana je nastavno-obrazovna, naučna i izdavačka. Nastavno-obrazovni proces se odvija kroz osnovne, master i doktorske studije. Višegodišnja naučna istraživanja su se ostvarivala kroz brojne međunarodne i nacionalne projekte projekte. 

Departman za geografiju odlikuje se kvalitetnom nastavom, kompetentnošću i eminentnošću profesora i saradnika, komfornim prostorom, tehničkom opremljenošću, bogatom bibliotekom, dobrom tradicijom.Diplomirani stručnjaci na našem Departmanu imaju široke mogućnosti zapošljavanja u turizmu, marketingu, hotelijerstvu, saobraćajnim kompanijama, turističkim agencijama, naučnim institucijama koje se bave turizmom i uticajima turizma na održivi razvoj, osnovnim i srednjim školama, fakultetima, zavodima za zaštitu prirode, demografskim centrima, urbanističkim zavodima i slično.

Departman izdaje tri časopisa - Zbornik radova, „Geographica Pannonica” i „Turizam”.

Više informacija možete potražiti na zvaničnom veb-sajtu: www.dgt.uns.ac.rs i Facebook stranici: https://www.facebook.com/DGTH1962.

Organizacija: Minučer Mesaroš, Uglješa Stankov, Dajana Bjelajac, Tijana Đorđević, Marija Cimbaljević, Nevena Novović, Milutin Kovačević, Vladimir Marković.

Powered by WebExpress